10 November 2022

Ričijs Rū dodas arī pie bērniem Lietuvā ar vārdu Ričis Ra

|
0 Comment
|

Šajā rudenī Lauris Reiniks ir atvedis uz Lietuvu patīkamu pārsteigumu visiem lietuviešu bērniem un ģimenēm- Latvijā populāro interaktīvo grāmatu “Ričijs Rū rīko koncertu” un dziesmas par lācēnu Ričiju Rū un viņa draugiem mežā. Lietuvā lācēna vārds ir Ričis Ra, bet grāmatas nosaukums – “Ričis Ra su muzika gera” (Ričis Ra ar labu mūziku)

Grāmata “Ričis Ra su muzika gera” gluži tāpat kā latviešu versijā ir interaktīva – katra tās lappuse ir papildināta ar QR kodu, kuru noskenējot, dzejolis un sirsnīgās ilustrācijas “atdzīvojas” un kļūst par dziesmu un videoklipu, ko noskatīties kanālā YouTube. Grāmatā ir iekļautas arī krāsojamās lapas un kompaktdisks ar dziesmām un to pavadījumiem. Dziesmu mūzikas autors un izpildītājs ir Lauris Reiniks, teksta autore ir Laura vecmāmiņa Veronika, bet dzejoļus lietuviešu valodā ir atdzejojis mūziķis un producents Deivydas Zvonkus. Dziesmu lietuviešu versijās piedalās Laura ilggadējā skatuves partnere Lietuvā- dziedātāja Liepa Norkevičiene un mazā Sofija Skaraite no Klaipēdas.
"Ričis Ra su muzika gera" knyga
Grāmata “Ričijs Rū rīko koncertu” ilgu laiku bija pirktāko un pieprasītāko grāmatu topā Latvijā, Rīgas Centrālā bibliotēka to ir atzinusi par 2021.gada labāko grāmatu bērniem un dziesmu albums ir saņēmis “Zelta diska” statusu Latvijā. Ričija Rū latviešu dziesmu videoklipi YouTube ir skatīti miljoniem reižu, ko apliecina arī plaši apmeklētie Ričija Rū koncerti.

“Man tas bija liels un patīkams izaicinājums komponēt dziesmas tieši bērniem. Viņi ir visprasīgākā un godīgākā auditorija. Nekad agrāk to nebiju darījis. Projekta idejas autore ir mana māsa Rūta Reinika-Preisa, tas ir īsts mūsu ģimenes lolojums. Man galvenais bija, lai patīk Rūtas dēliņam Ričardam. Viņš ir galvenais iemesls visam projektam. Prieks, ka viņam tiešām patīk un prasa, lai spēlē vēl un vēl. Ticu, ka tikpat ļoti kā Latvijas bērniem arī Lietuvas bērniem iepatiksies mūsu lācēns Ričis Ra un viņa draugi, un drīz visi kopā varēsim dziedāt šīs dziesmas koncertos”, stāsta dziesmu komponists un izpildītājs Lauris Reiniks.

Grāmata “Ričis Ra su muzika gera” atrodama visās grāmatu tirdzniecības vietās Lietuvā, interneta veikalos un zīmola “Ričijs Rū” veikalā –  Ričijs Rū veikals vai Ričis Ra parduotuve   

Noklausies un noskaties visas Ričis Ra dziesmas lietuviešu valodā šeit:

Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)