16 May 2023

Lauris Reiniks izdod vasaras dziesmu, video Kolumbijas noskaņās

|
0 Comment
|

Šonedēļ mūziķis, TV personība un aktieris Lauris Reiniks klausītāju un skatītāju vērtējumam nodod savu jauno vasaras dziesmu un mūzikas video ar nosaukumu “Galerijā”.  Regetona ritmos komponētā dziesma un latīņamerikas sajūtās radītais videoklips ir atsauce uz laiku, ko pērnā gada nogalē Reiniks pavadīja Kolumbijā. 

Laiks, kad mācījos un atjaunojos Kolumbijā , man bija īpašs. Liela nozīmē un iespaids bija arī mūzikai, dejām un ritmiem, ko ikdienā dzirdēju sev apkārt. Lai gan latviešu klausītāja ausij šie ritmi nav plaši pazīstami, taču tie neļauj stāvēt mierā un kājas pašas kustās. Un mēs īstenībā nemaz neesam tik vēsi kā varētu likties. Rakstot scenāriju, es ļoti vēlējos nodot kaut daļiņu no tām sajūtām un krāsām, ko pats pieredzēju šajā skaistajā latīņamerika valstī. Ceru, ka šogad būs karsta vasara un cilvēki ar prieku dejos pie šīs dziesmas un dziedās līdzi.”, stāsta Lauris Reiniks.

Mūzikas autors dziesmai “Galerijā”, kā vienmēr , ir Lauris Reiniks, bet tekstu mūziķis radījis kopā ar dzejnieku Guntaru Raču. Dejām, krāsām un karstas vasaras sajūtām piepildītais mūzikas video tika filmēts maija sākumā Rīgā +5 grādos meksikāņu restorāna Tex Mex pagalmā.  Filmēšanā piedalījās dejotāji no Bachata Rīga,  meitenes no Reinika skatuves komandas, vīriešu striptīza grupas Male Empire dalībnieki, vairāki zināmi cilvēki, kā arī dejotāja Aleksandra Kurusova, ar kuru kopā mūziķis pirms 15 gadiem uzvarēja šovā “Dejo ar zvaigzni”. Videoklipa režisore ir Aija Strazdiņa, bet operators Ivo Skanstiņš.

Šī dziesma un tās video versija ir nonākusi arī pie klausītājiem Lietuvā ar nosaukumu “Galerijoje”. Lietuviešu tekstu atdzejojis Deivydas Zvonkus.

Dziesma “Galerijā” ir pieejama visās mūzikas straumēšanas platformās. https://orcd.co/galerija

 

|
Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)