Ričijs Rū un Reiniki saņem “Platīna disku”!

24 April 2023

Ričijs Rū un Reiniki saņem “Platīna disku”!

|
0 Comment
|

Sestdien 22.aprīlī, izpārdotā koncertizrādē, Vef kultūras pilī, Izdevniecības MicRec vadītājs Guntars Račs projekta radītājiem – Rūtai Reinikai-Preisai un Laurim Reinikam pasniedza apbalvojumu “Platīna disku” par dziesmu albuma “Ričijs Rū rīko koncertu” pārdotiem 10 000 eksemplāriem.

Guntars Račs: “Prieks un gods pasniegt Rūtai un Laurim Platīna disku, tas ir ļoti, ļoti rets notikums pēdējos gados Latvijas mūzikas biznesā. Apsveicu arī pārējos iesaistītos – dziesmu vārdu autori Veroniku Reiniku un mākslinieci Gunu Miķelsoni! Izdevniecība MicRec ļoti lepojas ar šiem panākumiem. Paldies māksliniekiem par uzticēšanos un ar nepacietību gaidām jaunās dziesmas un jauno grāmatu par lācēna jautrajiem piedzīvojumiem!”
2023-04-22-ricijsru-platinadisks-1195

Pirms nepilniem diviem gadiem Rūtas Reinikas-Preisas radītais lācēns Ričijs Rū ir interaktīvās grāmatiņas “Ričijs Rū rīko koncertu” un dziesmu galvenais varonis. Dziesmu autors ir Lauris Reiniks un viņu vecmāmiņa Veronika Reinika. Izdevuma ilustrāciju autore ir māksliniece Guna Miķelsone.

2023-04-22-ricijsru-kopbilde1242

Projekta Ričijs Rū radošā komanda un izdevēji

Ričija Rū projekts ir guvis galvu reibinošus panākumus: paralēli grāmatai un mūzikas albumam, katrai dziesmai ir izveidoti arī krāsaini un jautri dziesmu video, kuru kopējais skatījumu skaits jau pārsniedzis desmit miljonus, skanīgā un izglītojošā koncertizrāde “Ričijs Rū rīko koncertu” izskanējusi 50 reizes, izdota mīļstāstiņu grāmata “Ričijs Rū un draugi”, un jau top jauna grāmata un dziesmas ar lācēna Ričija Rū piedzīvojumiem “Ričijs rū rīko koncertu 2” un rudenī gaidāma jauna koncertizrāde.

Zīmola “Ričijs Rū” producente un idejas autore Rūta Reinika-Preisa: Milzīgs paldies visiem, kas mums sākotnēji noticēja un paldies par grūdienu tiem, kas mums atteica, sakot, ka šādas grāmatas ar diskiem vecāki vairs nepērk. Lai mēs esam kā iedvesma neapstāties pie atteikumiem, darī to, kas pašiem patīk un kam sirdī ticam. Ejam tālāk, jau vasarā būs jauna grāmata un dziesmas ar lācēna Ričija Rū piedzīvojumiem.”
2023-04-22-ricijsru-platinadisks-1129

Pērnā gada nogalē projekts ir devies arī pie bērniem Lietuvā ar nosaukumu “Ričis Ra su muzika gera”. Grāmatiņā iekļautie dzejoļi un albumā dziesmas ir iztulkotas lietuviešu valodā, bet dziesmu ierakstos piedalās ne tikai pats Lauris, kurš jau labu laiku ir atpazīstams izpildītājs arī Lietuvā, bet arī populārā lietuviešu dziedātāja Liepa Norkevičienė.

Ričis Ra su muzika gera Lietuva

“Ričijs Rū rīko koncertu” grāmata ir saņēmusi arī Rīgas centrālās bibliotēkas atzinumu, kā 2021. gada labākā grāmata bērniem!

foto: Ritvars Stankevičs / MicRec

|
Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)