14 February 2020

Lauris Reiniks sveic lietuviešus un igauņus Valentīndienā ar jaunu klipu un dziesmu.

|
0 Comment
|

Valentīna dienas noskaņās mūziķis un aktieris Lauris Reiniks šodien dāvājis mūsu kaimiņvalstu iedzīvotājiem jaunu romantisku dziesmu un videoklipu.  Igaunijā tā ir ar nosaukumu “Üle Linnutee” , bet Lietuvā “Be tavęs nėra manęs”.  Lai gan kaimiņu zemēs jaunais darbs pirmizrādi TV kanālos piedzīvo tikai šodien,  Latvijā šī dziesma jau sen ir zināma ar nosaukumu “Es tev apmulsis”.

Dziesmas 2020.gada video versijā galveno meitenes lomu atveido šarmantā Dailes teātra aktrise Lelde Dreimane, kas kopā ar Lauri izstāsta šo stāstu naksnīgajā Rīgā.  Klipa režisore ir Aija Strazdiņa, operators Ivo Skanstiņš, bet scenārija autors un producents pats Reiniks.

Igauņu versija “Üle Linnutee”:

Lietuviešu versija: “Be tavęs nėra manęs”:

2020.gads  Laurim Reinikam ir īpašs ar to, ka šogad aprit tieši 10 gadi, kopš mūziķis sāka savu darbību Baltijas valstīs.  2010.gadā kā joku un eksperimentu viņš iedziedāja igauniski un lietuviski savu superhitu “Es skrienu” un tas izvērtās par negaidītu pavērsienu viņa karjerā. Dziesma lielā ātrumā kļuva tikpat populāra arī kaimiņvalstīs un klausītāji gaidīja jaunas dziesmas, ko Reiniks ar prieku gadu gaitā arī dāvāja.

“Pat neticās, ka jau pagājuši 10 gadi, kopš sāku darboties Lietuvā un Igaunijā.  Man prieks, ka esmu iepazīstinājis kaimiņvalstu iedzīvotājus ar daudzām savām labākajām latviešu dziesmām. Un viņi arī tās ir sapratuši un novērtējuši. Esmu apbraukājis ar koncertiem Baltiju krustu šķērsu un tā ir lieliska sajūta, kad cilvēki dzied tavas dziesmas līdzi citās valodās un klausītāji un fani Baltijas valstīs sadraudzējas savā starpā. Esmu pārliecinājies, ka laba melodija aizkustina jebkuru, neatkarīgi no tautības vai valodas. Šī dziesma “Es tev apmulsis” bija tā, ko lietuvieši un īpaši igauņi jau ilgi mani lūdzu uztaisīt viņu valodās. Tad nu tagad to esam “uzfrišinājuši” un tā ir kā mana pateicība visiem klausītājiem Lietuvā un Igaunijā par mīlestību un atbalstu visus šos gadus. Lai tas ir arī kā Valentīndienas sveiciens visiem Latvijas igauņiem un lietuviešiem”, stāsta Lauris.

Oriģinālā latviešu versija “Es tev apmulsis”:

|
Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)