26 January 2021

Lauris Reiniks ar balādi, video «Savējais» aizkustina klausītājus Baltijā.

|
0 Comment
|

Kā tika ziņots iepriekš, mūziķis Lauris Reiniks jauno gadu ir sācis, piedāvājot Baltijas valstu klausītājiem un skatītājiem jaunu dziesmu un videoklipu. Romantiskā balāde “Savējais” duetā ar jauno dziedātāju Alisi Haijimu vispirms nonāca pie Latvijas klausītājiem, dienu vēlāk šī dueta lietuviešu versija “Savi” (Savējie) kopā ar dziedātāju Liepu piedzīvoja pirmizrādi Lietuvas valsts televīzijā (LRT), bet svētdien 24.janvārī šī dueta igauņu versija “Sinuga” (Ar tevi) duetā ar Luisu Verku Reivas (Luisa Värk Rõivas) tika pirmatskaņota Igaunijas televīzijas (ETV) populārajā rīta raidījumā “Hommik Anuga”. Liepa un Luisa šajā duetā atkal apvienojas ar Lauri Reiniku pēc 7 gadu pārtraukuma, kad kopā tika ierakstītas veiksmīgas un iemīļotas dziesmas kaimiņvalstīs. Igauņu duets izraisījis īpašu interesi, jo Luisa Värk Rõivas ir bijušā igaunijas premjerministra Taavi Rõivas sieva un trīs bērnu māmiņa, kurai šī balāde kopā ar Reiniku ir atgriešanās uz skatuves.

Lauris Reiniks & Luisa Värk Rõivas dziesmā "Sinuga"

Lauris Reiniks & Luisa Värk Rõivas dziesmā “Sinuga”

Kā liecina Baltijas valstu mediju interese un skatītāju, klausītāju komentāri un atsauksmes sociālajos tīklos, šai dziesmai un videostāstam ir izdevies aizkustināt iedzīvotājus visās  3 valstīs vienlīdzīgi, neatkarīgi no valodas. Tāpat cilvēki ar interesi klausās un salīdzina, kā šī dziesma skan kaimiņvalstu valodās.

Lauris Reiniks & Liepa dziesmā "Savi"

Lauris Reiniks & Liepa dziesmā “Savi”

“Esmu ļoti priecīgs, ka mums kopā ir izdevies radīt tieši to, ko vēlējos- kaut ko skaistu, sirsnīgu, aizkustinošu un iedvesmojošu, ko saprastu jebkurš cilvēks pasaulē. Šīs emocijas šajā nedaudz drūmajā un tumšajā laikā mums visiem ir nepieciešamas visvairāk”, skaidro Reiniks, kurš ir producents un scenārija autors šim projektam.

Lauris Reiniks & Alise Haijima dziesmā "Savējais"

Lauris Reiniks & Alise Haijima dziesmā “Savējais”

Dziesmas “Savējais” komponists ir Lauris Reiniks, bet teksta autors ir Guntars Račs, kurš dziesmas tekstā apvienoja sirsnīgus vārdus, ko cilvēki Latvijā visbiežāk velta sev tuviem cilvēkiem. Šis projekts tika realizēts 2020.gada nogalē pandēmijas un ierobežojumu laikā. Neskatoties uz to, viss notika un tika izdarīts kā plānots. Dziesmas video versija tika filmēta greznajā Melngalvju namā Rīgā. Tā režisore ir Aija Strazdiņa, bet operators Ivo Skanstiņš. “Savējais” ir romantisks stāsts par cilvēkiem, kuri satiekas bērnībā un izrādās viens otram īstie, lai dejotu cauri visai dzīvei.  Šo stāstu izdejo Latvijas čempioni sporta dejās dažādās vecuma grupās – bērni Jegors Prokins un Poļina Karimova, pieaugušie Edgars Līnis un Elīza Ancāne un seniori Romualdas Jokšas un Ilona Jokša. Interesanti, ka pieaugušo dejotāju pāri ir arī precēti pāri dzīvē.

Noskaties visas trīs Baltijas valstu versijas zemāk:

Lauris Reiniks & Alise Haijima “Savējais”:

Lauris Reiniks & Liepa “Savi”:

Lauris Reiniks & Luisa Värk “Sinuga”:

Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)