12 February 2009
eirovizija_l

Lauris Reiniks un Kristīna Zaharova iekļūst Īrijas Eirovīzijas finālā!

|
0 Comment
|

20.februāra vakarā Īrijas Eirovīzijas Nacionālās atlases finālā par iespēju pārstāvēt Īriju Maskavā šogad cīnīsies arī Laura Reinika komponētā dziesma “I Wish I Could Pretend”, kuru izpildīs Kristīna Zaharova. 6 fināla dziesmas no visām pieteiktajām dziesmām atlasīja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija Īrijas mūzikas un televīzijas eksperti. Uzvarētāja dziesma tiks noskaidrota fināla šovā 20.februārī RTE kanāla raidījumā “Late Late Show Eurosong 2009 Special”.

“Esmu ļoti gandarīts un priecīgs par šo faktu, jo īpaši tāpēc, ka to milzīgo skaitu iesniegto dziesmu vērtēja tik profesionāla žūrija. Galu galā nu mēs esam starp 6 labākajiem, kas man kā autoram ir liela atzinība”, ar prieku stāsta Lauris, piebilstot, ka viņš jau sen gribējis uzrakstīt Eirovīzijai īstu balādi atbilstošai izpildītājai, un tagad, kad dziesma tika rakstīta speciāli Kristīnas Zaharovas balsij, tas ir izdevies!

Jāpiebilst, ka dziesmas “I Wish I Could Pretend” teksta līdzautors ir pieredzējušais un atzītais komponists un tekstu autors no Losandželosas Gordons Pogoda.

Šogad Īrijas Eirovīzijas rīkotāji deva iespēju pieteikt savas dziesmas arī citu valstu autoriem. Šo iespēju Lauris Reiniks izmantoja brīdī, kad Latvija paziņoja, ka finansiālo problēmu dēļ konkursā nepiedalīsies. “Mēs jau bijām tikuši Latvijas pusfinālistu 21, kad nāca šis pēkšņais paziņojums, un negribēdams dziesmu tā vienkārši zaudēt, es pieteicu to Īrijas konkursam, jo šķita, ka Īrijai šī dziesma varētu derēt tieši balāžu tradīciju ziņā. Un tā arī sanāca”, saka Reiniks, smejoties piebilzdams, ka Īrija jau tagad sanāk gandrīz kā mazā Latvija.

Pamatojoties uz Latvijas Nacionālās atlases noteikumiem, viena dziesma nevar piedalīties divu valstu finālos, tāpēc dziesmas autors šo dziesmu šobrīd ir atsaucis no dalības Latvijas Nacionālajā atlasē. Par to ir informēti arī Latvijas Televīzijas Eirodziesmas konkursa organizētāji, kuriem ir nosūtīta autora pārstāvošās izdevniecības oficiāla vēstule.

Kompānijas “Mikrofona Ieraksti” un ” Izdevniecība MicRec” , kas pārstāv Kristīnu Zaharovu kā izpildītāju un Lauri Reiniku kā izpildītāju un autoru ir patīkami gandarīti par abu mākslinieku panākumu: “Šo faktu nevar novērtēt par zemu. Lauris un Kristīna par šo dziesmu ir saņēmuši nu jau dubultu profesionāļu žūrijas atzinību. Vietējie mūzikas profesionāļi to ierindoja starp labākajām Latvijas atlasē, bet tagad īru pazīstamās dziedātājas Lindas Martin vadītā īru Eirovīzijas dziesmu atlases žūrija, šo dziesmu atzinusi par vienu no sešām labākajām Īrijas atlasē. Šis fakts, pat neatkarīgi no rezultāta finālā, dod šiem māksliniekiem labu iespēju tikt pamanītiem arī ārpus Latvijas. Esam jau uzsākuši sarunas ar saviem partneriem Apvienotajā Karalistē, lai veicinātu dziesmas ” I Wish I Could Pretend” panākumus pirms un pēc konkursa. Ja Kristīna uzvarēs Īrijā, Latvijas televīzijai būs iespēja uzaicināt Īrijas konkursa uzvarētāju uzstāties kā viesi Latvijas Nacionālās atlases finālā Ventspilī”, ar smaidu piebilst “MicRec” pārstāvis Guntars Račs. “Ja tomēr nē, tad Kristīna turpinās cīņu tepat Latvijā, bet tad jau ar Mārtiņa Freimaņa dziesmu “Angel Of Mine”.

Kristīna Zaharova šobrīd aktīvi strādā pie sava pirmā solo albuma, kuru plānots izdot šogad un tajā būs atrodamas speciāli Kristīnai rakstītas dažādu komponistu dziesmas, tostarp arī Laura komponētās.

Latvijas mūziķus ceļojumu uz Īriju jau piekritusi atbalstīt aviosabiedrība “Air Baltic” un tās viceprezuidents Jānis Vanags ir lakonisks : “Esam noskaņoti pozitīvi sniegt atbalstu projektam, kurā tiek popularizēts Latvijas vārds pasaulē.”

|
Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)