24 February 2009
divans_l

Lauris Reiniks un Kristīna Zaharova izcīna 2.vietu Īrijas Eirovīzijā!

|
0 Comment
|

Piektdien, 20 februārī Īrijas nacionālajā televīzijā RTE notika “Eurosong 2009” Īrijas nacionālais fināls., kurā augsto 2.vietu ieguva Laura Reinika komponētā dziesma “I Wish I Could Pretend” Kristīnas Zaharovas izpildījumā. No 300 iesūtītajām dziesmām finālā iekļuva sešas, tajā skaitā “I Wish I Could Pretend”. Ar nelielu punktu pārsvaru pār latviešu izpildīto dziesmu, uzvarēja Sinead Mulvey & Black Daisy ar “Et Cetera”. Raidījums tika translēts tiešraidē RTE ONE kanāla raidījumā “Late Late Show”.

Žūrijas komisijā, kuru vadīja populārais programmas “Late Late Show” komentators Pat Kenny, piedalījās 1992.gada Eurovīzijas uzvarētāja Linda Martin, Eirovīzijas komentētājs Marty Whelan, un plaši pazīstamais amerikāņu šova “America’s Got Talent” vadītājs Jerry Springer.

IMG_2577

Balsojuma uzvarētājus noteica 50% Īrijas iedzīvotāju telefonbalsojums un 50% Īrijas reģionālās žūrijas, kuras atradās Cork, Limerick, Sligo un Dublinā. Patīkami, ka kompetentā Dublinas žūrija Laura Reinika dziesmai deva visaugstāko novērtējumu – 10 balsis.

“Īrija ir izdarījusi izvēli par labu īru dziedātājiem. Ja mēs būtu īri, vai vismaz dzīvotu Īrijā, mēs iespējams būtu uzvarējuši”, pēc koncerta portālam Baltic-Ireland atzina Lauris Reiniks. “Šajā gadījumā otrā vieta no sākotnējām 300 mums un visiem tautiešiem ir uzvara. Tas ir tam pierādījums, ko latvieši var sasniegt”. Koncerta organizatori, īpaši “Late Late Show” komentators Pat Kenny atzina, ka Laura Reinika dziesma Kristīnes izpildījumā ir pelnījusi augstāko atzinību.

Interesanti ir tas, ka dziesmai, kura ieguva pirmo vietu – “Et Cetera”, tās izpildītāju grupā sitamos instrumentus spēlēja meitene no Lietuvas – Asta Mileriene. Atgādinām, ka pēc Latvijas atteikšanās piedalīties dziesmu konkursā “Eurovision 2009” Lauris Reiniks nosūtīja savas dziesmas ierakstu uz Īrijas “Eurovision-2009? atlasi, un tika akceptēts tajā piedalīties.

Grupas sastāvā, kura izpildīja Laura Reinika un Gordon Pogodas dziesmu piedalījās: Kristīne Zaharova, bekvokālistes Karīna Tropa un Vineta Elksne, dejotāji Dimitrijs Gaitjukevičs, Aivars Gailums un Alise Kolosova. Grupu pavadīja menedžere Patrīcija Kraukle, frizieris Māris Vīgups un “Microphone Records” direktors Guntars Račs ar kundzi Sintiju.

 

Noskaties Kristīnas uzstāšanos Īrijā:

 

LTV “100.Grami Kultūras” stāsta par Laura un Kristīnas panākumiem Īrijā:

|
Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)