02 January 2013
IMG_7683

Lauris Reiniks 2012. gada populārāko dziesmu Top5 Igaunijā un Lietuvā!

|
0 Comment
|

doremi-logo

Mūziķis Lauris Reiniks, kurš nesen ar lieliem panākumiem aizvadīja savu krāšņo Ziemassvētku koncertšovu Arēnā Rīga pulcējot teju 7000 klausītāju, gada nogalē irsaņēmis patīkamas ziņas arī no mūsu kaimiņvalstīm Lietuvas un Igaunijas. Viņa komponētās dziesmas “Sirds Sadeg Neparasti” lietuviešu un igauņu versijas ir iekļuvušas gada populārāko dziesmu augšgalā kaimiņvalstu radiostacijās.

Lietuviešu versija “Širdis Sudegus Tyliai”, kuras video klips divu mēnešu laikā sasniedza vairāk kā 1 miljonu skatījumu interneta vietnē YouTube, ir ierindojusies 5.vietā gada Top100 populārajā lietuvas komercradio “Radiocentras”. Interesanti, ka gada populārāko dziesmu augšgalā ir tikai viena dziesma lietuviešu valodā, un to izpilda latvietis. 5 populārāko dziesmu vidū ir tādi izpildītāji kā Robijs Viljamss, Kriss Brauns un Rihanna, bet Laura fani no Lietuvas priecājas, ka mūziķis ir izkonkurējis gan pašmāju mūziķus, gan pasaules megahitu “Gangnam Style”, kurš ir atrodams 32. vietā.

Arī Igaunijā ikgadējā gada aptaujā radio stacijā “Elmar”, kur skaņdarbus vērtē gan eksperti, gan klausītāji, dziesmas igauņu versija Süda vaikselt närbub” ierindojās augstajā 5. vietā. Topa augšgalā atrodami šobrīd aktuālākie Igaunijas mākslinieki, tādi kā Shanon, Pohja-Tallinn, bet 1.vietu ieguva Otts Leplands ar dziesmu “Kuula”, kas pērn veiksmīgi pārstāvēja Igauniju Eirovīzijas dziesmu konkursā. Aptaujas noslēguma radījumā vadītāji neslēpa pārsteigumu un prieku, ka jau ar trešo dziesmu latviešu dziedātājam ir izdevies iekarot igauņu klausītāju sirdis un nokļūt tik augstu gada vērtējumā, izkonkurējot pašmāju hitus. Iepriekš Igaunijā ar panākumiem startēja “Es skrienu” un “Pasakā” versijas – “Ma jooksen” un “Linnamuinasjutt”.

”Es esmu ārkārtīgi priecīgs par šo faktu un pateicīgs saviem klausītājiem Igaunijā un Lietuvā. “Sirds sadeg neparasti” pirms 10 gadiem ieguva visas lielākās mūzikas balvas Latvijā, bet nu tā ir pierādījusi, ka mūzikai nav valodas un ja tā ir laba dziesma, tā uzrunās un aizkustinās klausītājus jebkura valodā. Un man joprojām ir nedaudz nereāla sajūta, kad koncertos Igaunijā un Lietuvā publika dzied manām dziesmām līdzi un uztver tās kā savējās. Tā ir fantastiska sajūta”, atzīst Lauris.

Šobrīd Lauris Reiniks atpūšas pēc muzikāli saspringtās gada nogales un apsver iespēju drīzumā atgriezties TV ekrānos šova vadītāja lomā.

|
Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)